Site-ul iwipes.ro, denumit in continuare “iwipes.ro”, este detinut si administrat de societatea  SC GREEN IDEAS GROUP MTC SRL., avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO25211984, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/2703/2009si cu sediul in Str. Jirului, Nr. 6, Bucureşti

E-mail : contact@iwipes.ro

Navigarea pe site-ul iwipes.ro urmata de Comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea expresa a termenilor de mai jos de catre orice Client.

Iwipes.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila.

In caz de divergenta sau neintelegeri intre iwipes.ro si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul Comenzii.

 1.     Definitii

Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul iwipes.ro.

Consumator – orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale

Produse si Servicii – orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si/sau Servicii si sa faca plata acestora.

Vanzator – societatea  SC GREEN IDEAS GROUP MTC SRL., avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO25211984, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/2703/2009 si cu sediul in Str. Jirului, Nr. 6, Bucureşti

Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si/sau Serviciile iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.

Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

 1.     Drepturile de proprietate Intelectuala 

Continutul site-ului iwipes.ro: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea  SC GREEN IDEAS GROUP MTC SRL si a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul SC GREEN IDEAS GROUP MTC SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

SC GREEN IDEAS GROUP MTC SRL poate oferi Utilizatorului/Clientului la solicitarea expresa a acestuia, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al site-ului. Acest acord se aplica strict pentru continutul/continuturile definite, pe o perioada stabilita in acord si doar pentru persoana/persoanele carora li s-a permis utilizarea acestor continuturi, fara a putea utiliza alte continuturi ale site-ului iwipes.ro.

Utilizarea pe iwipes.ro a oricarui nume de marca inregistrata nu constituie reclama pentru compania respectiva. Iwipse.ro nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului site-ului.

 1.     Exonerarea de raspundere

SC GREEN IDEAS GROUP MTC SRL nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la iwipes.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, iwipes.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site.  SC GREEN IDEAS GROUP MTC SRL nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

Informatiile incluse pe iwipes.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa contact@iwipes.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

iwipes.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).

iwipes.ro, in calitate de organizator al campaniilor promotionale, nu isi asuma raspunderea pentru pierderile sau deteriorarile voucherului campaniei, nu este responsabila pentru voucherele falsificate sau deteriorate si isi rezerva dreptul de a anula voucherul utilizat la achizitie ori de a scadea valoarea acestuia din valoarea de rambursat, in cazul returnarii conform legii, a unui produs participant in campania respectiva.

Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar iwipes.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

 1.     Limita accesului laSite

Utilizatorii site-ului iwipes.ro pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu iwipes.ro, nu sunt e-mailuri in masa ori orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. Iwipes.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari.

In cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente care implica texte, replici, recenzii etc, formulate de Utilizatori, se considera ca respectivul Utilizator garanteaza originalitatea lor si acorda iwipes.ro si afiliatilor/asociatilor sai dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau il transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii niciunei terte entitati fizice sau juridice.

 1.     Prelucrarea datelor cu caracter personal

5.1.  SC GREEN IDEAS GROUP MTC SRL colecteaza si prelucreaza datele cu caracter personal in cadrul site-ului iwipes.ro conform Politicii privind prelucrarea datelor cu caracter personal in Magazinul Online iwipes.ro

5.2. Consimtamantul pentru primirea de newslettere / alerte cu continut comerciale se manifesta de client conform Politicii privind prelucrarea datelor cu caracter personal disponibile pe iwipes.ro. Detalii cu privire la prelucrarea datelor in vederea transmiterii de newslettere/alerte cu continut commercial si oferte personalizate, inclusiv conditiile de dezabonare, se afla in Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal privind Magazinul Online

 1.     Inregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul iwipes.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida.

Iwipes.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.

 1.     Pretul

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. Cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente sunt detaliate pe Site inainte de plasarea Comenzii de catre Client.

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului iwipes.ro sunt exprimate in Lei sau Euro conform prevederilor legale in vigoare la momentul comercializarii acestor produse si/sau servicii.

 1.     Comanda

Produsele si/sau Serviciile achizitionate prin intermediul site-ului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar va fi raspunzator pentru orice consecinta determinate de aceste erori (ca de exemplu, fara a se limita la Comanda intarziata, transmisa gresit, etc).

iwipes.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului. Totodata, in acest caz, iwipes.ro nu poate fi tinut raspunzator pentru orice eventual prejudiciu suferit de Client ca urmare a intarzierii in livrarea Comenzii.

Prin finalizarea comenzii, clientul declara in mod expres ca este de acord ca un reprezentant iwipes.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil (e-mail/ telefon) pentru confirmarea a Comenzii.

(E-mailul prin intermediul caruia Clientul este informat asupra Comenzii plasate pe iwipes.ro este doar o confirmare de primire a Comenzii din partea Clientului, Contractul pentru Produsele si/sau Serviciile comandate urmand a fi incheiat in mod valabil in conditiile mai jos mentionate.)

In cazul comenzilor ce contin Produse cu livrare din stocul propriu, confirmarea privind livrarea acestora se va realiza in 24-48 de ore de la inregistrarea acestora pe site.

Pentru comenzile ce contin produse cu termen de livrare mai mare de 5 zile, ne/confirmarea comenzii se va realiza in termen de maxim 5 zile de la plasarea acesteia pe site.

iwipes.ro poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca Clientul sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

 •          esuarea / invalidarea tranzactiei online;
 •          neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei;
 •          date incomplete sau incorecte ale Clientului;
 •          activitatea Clientului poate produce daune site-ului iwipes.ro /partenerilor;
 •          cel putin 2 (doua) livrari consecutiv esuate;
 •          alte motive obiective: de exemplu fara a se limita la situatia in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, iwipes.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

In anumite situatii si pentru motive justificate, iwipes.ro isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. In aceste situatii iwipes.ro va anunta clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata (in cazul in care contravaloarea Produselor a fost achitata anterior de Client).

Contractul se considera incheiat intre Client si iwipes.ro in momentul primirii de catre Client de la iwipes.ro, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Client nu poate fi livrat de catre iwipes.ro, ne obligam sa informam Clientul asupra acestui fapt si, in cazul in care Clientul a achitat anterior acestei informari contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, sa returnam in contul Clientului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 14 zile de la data la care iwipes.ro a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de incetare a Contractului.

Prin plasarea Comenzii, clientul certifica faptul că a împlinit vârsta de 18 ani.

 1.     Facturare – plati

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Facturile emise de Vanzator pentru Produsele aferente unor Comenzi ce vor fi livrate prin curier se vor transmite Clientului prin email la momentul confirmarii Comenzii de catre Vanzator. Facturile aferente unor Produse care nu au fost preluate de catre Client vor fi anulata de catre Vanzator la momentul la care aceste Produse vor fi restituite de curier.

Plata se poate face ramburs.

 1.   Garantia

Pentru produsele achizitionate din magazinul online iwipes.ro se asigura garantie in conformitate cu Certificatul de garantie aferent fiecarui produs daca. Persoana juridica ce asigura garantia este cea mentionata pe Certificatul de garantie al produsului.

Pentru a beneficia de garantie, Clientul are urmatoarele obligatii:

 •          produsul sa fi fost cumparat de la iwipes.ro si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;
 •          sa respecte instructiunile de folosire si intretinere si sa utilizeze produsul conform instructiunilor impuse de producator;
 •          sa pastreze certificatul de garantie si documentul fiscal( factura sau bon fiscal) cu care a cumparat produsul.Locul prezentarii pentru a putea beneficia de garantie este cel specificat pe Certificatul de garantie;
 •          Cauze de pierdere a garantiei:
 •          avarii sau deteriorari mecanice; expunere excesiva la radiatii solare; lipsa sau modificarea seriei aparatului; modificari ale produsului;
 •          defectarea produsa ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare, intretinere, transport, manipulare si instalare prevazute in manualul de utilizare;
 •          deteriorarea mecanica provocata prin lovirea aparatului sau deterioarea marcajului cu modelul si seria aparatului;
 •          inundarea, incendierea, expunerea la soare, descarcari electrice, modificari sau instalari necorespunzatoare, interventii neautorizate;
 •          distrugerea circuitelor interne din cauza socurilor.

iwipes.ro nu ofera garantia comerciala Clientilor:

 •          dupa expirarea perioadei pentru care Vanzatorul ofera garantie produsului;
 •          in cazul in care Clientul nu a respectat instructiunile de utilizare, intretinere, transport, manipulare si instalare prevazute in manualul de utilizare.

Conditiile de acordare a garantiilor legale de conformitate si a garantiilor comerciale sunt cele prevazute in legislatia in vigoare cat si cele furnizate de producatori Vanzatorului.

 1.   Livrarea

Data estimata de livrare poate varia in functie de produs si este afisata in pagina produsului, in pagina de Comanda precum si in e-mailul de confirmare a Comenzii.

Pentru toate categoriile de produse, termenul maxim de livrare este de 30 de zile de la data confirmarii Comenzii de catre Vanzator.

Livrarea produselor se poate realiza prin intermediul curieratului, la o adresa specificata in formularul de comanda.

Costurile livrarii:

Pentru fiecare comanda plasata pe iwipes.ro se va percepe un cost fix.

In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii),  SC GREEN IDEAS GROUP MTC SRL va informa Clientul despre indisponibilitate iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate in termen de 14 zile. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar  SC GREEN IDEAS GROUP MTC SRL va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

Pentru produsele care nu se afla in stoc, Clientul este de acord ca  SC GREEN IDEAS GROUP MTC SRL sa livreze un produs cu calitati si pret echivalente cu cele solicitate. Clientul isi poate exercita dreptul de denuntare unilaterala a contractului in termen de 14 de zile de la primirea produselor, cheltuielile de returnare a produselor sunt in sarcina Clientului.

11.1      Conditii de livrare

La solicitarea iwipes.ro sau a Curierului, Clientul va face dovada identitatii sale, daca e necesar prin una sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de Comanda atribuit de catre Vanzator.

In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii.

Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata daca Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus.

In cazul livrarii la locul de munca al Clientului, caz in care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, Clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta Comanda.

Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii Comenzii pe site.

Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.

Livrarea se considera a fi indeplinita de catre iwipes.ro, la momentul predarii produselor Comandate catre Client la adresa selectata de acesta la momentul plasarii Comenzii.

11.2      Receptia produselor

Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate, la care este anexat si bonul fiscal ce contine toate informatiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, pret). Deasemenea, Clientul va verifica daca

produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri, iar eventualele probleme vor fi mentionate in mod olograf pe bonul de livrare, pentru a putea fi luate in considerare.

Prin semnarea fara obiectiuni a bonului de livrare de catre Client la momentul receptiei Produsului, Clientul recunoaste in mod expres primirea in bune conditii si in totalitate a produselor Comandate iar orice reclamatie ulterioara cu privire la viciile aparente ale Produselor nu va fi luata in considerare.

 1.   Politica de retur. Dreptul de retragere

13.1      Conditii generale

In urma solicitarii primite de la client, iwipes.ro va trimite curierul la adresa indicata de client pentru a ridica coletul de retur, fara ca prin aceasta iwipes.ro sa isi asume obligatia de a recupera el insusi aceste produse. Costurile de retur cad in sarcina Clientului. Acestea au o valoare fixa de 17 lei.

13.1.1   Modalitati si termene de returnare a produselor

Clientul se obliga sa notifice iwipes.ro intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin e-mail la contact@iwipes.ro sau prin telefon la numarul 004 0761 774 707

Informatiile necesare care trebuie furnizate iwipes.ro pentru trimiterea curierului sunt urmatoarele:

 •          data expedierii coletului;
 •          numarul Comenzii;
 •          suma de returnat;
 •          adresa de unde curierul urmeaza sa preia coletul de retur;
 •          modalitatea de plata dorita (datele contului bancar)

La primirea informatiilor referitoare la intentia de retur a clientului, iwipes.ro efectueaza o solicitare la curier si trimite curierul la adresa indicata in comunicarea clientului pentru a ridica coletul de returnat. Costurile de transport ale coletului/elor returnate intra in responsabilitatea clientului, acestea urmand a fi scazute din valorea platita initial de client.

13.1.2.  Conditii de returnare a produselor

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc.).

Clientul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora ( lipsa sau deteriorarea ambalajului, starea produsului, etc.)

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu iwipes.ro).

In conformitate cu legea in vigoare, iwipes.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor:

 •          produsele personalizate
 •          susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 •          dupa livrare, potrivit naturii lor, inseparabil amestecate cu alte asemenea elemente;

Pe fiecare pagina de produs exista informatia privind posibilitatea de retur. Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set.

In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata integral, clientul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata.

Nu se accepta retur produse care au suferit expunerea la umezeala, la conditii extreme din punct de vedere termic sau la alti factori de mediu, la coroziune, oxidare, daca a intrat in contact cu lichide, alimente sau produse chimice.

13.2      Dreptul de retragere

Clientul se obliga sa returneze produsele cu toate accesoriile si documentele care l-au insotit. Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie să fie descurajantă pentru consumator în a-şi exercita dreptul de retragere. Indiferent de situaţie, consumatorul nu este responsabil pentru diminuarea valorii produselor în cazul în care profesionistul a omis să îl informeze cu privire la dreptul de retragere în conformitate cu art. 6 alin. (1) lit. h).

iwipes.ro va rambursa Clientului contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii facute de catre Client catre iwipes.ro in ceea ce priveste decizia de retragere din contract.

iwipes.ro va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat.

Conform legii sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

 •          contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Clientului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vanzator;
 •          furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
 •          furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;
 •          furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 •          furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;
 •          furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

13.3      Exercitarea dreptului de retragere

In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, iwipes.ro se obliga sa returneze suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii de catre Client in ceea ce priveste deciziei sa de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

 1.     pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 2.     pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;
 3.     pentru Comenzile achitate prin credit de consum -> anulare/recalculare contract rate.
 4.     Clientul va informa iwipes.ro in ceea ce priveste intentia sa de retragere din contract prin completarea formularului de returnare produs din contul de client.

14   Forta majora

Niciuna din Partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen – total sau partial – a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului Contract, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de forta majora. In sensul prezentului articol, forta majora reprezinta un eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil si insurmontabil, care nu se datoreaza intentiei sau culpei acestora, intervenit dupa intrarea in vigoare a Contractului si care impiedica partile contractante sa-si execute, total sau partial, obligatiile asumate. Sunt considerate asemenea evenimente conflictele armate, miscarile sociale, incediile, inundatiile sau orice alte calamitati naturale sau restrictii aparute ca urmare ca urmare a unei carantine sau a unui embargo, enumerarea neavand un caracter limitativ, ci enuntiativ. Conflictele de munca nu reprezinta forta majora. Nu este considerat caz de forta majora un eveniment asemanator celor de mai sus care, fara a crea o imposibilitate de executare, face extreme de costisitoare executarea obligatiilor oricareia dintre Parti.

Partea care invoca evenimentul de forta majora este obligata sa notifice cealalta Parte in termen de 5 zile calendaristice de la data producerii evenimentului si sa furnizeze inauntrul acestui termen dovezi necesare in acest sens. De asemenea, Partea care a invocat Forta majora este obligata sa informeze cealalta Parte cu privire la incetarea cazului de forta majora. In situatia in care nu se face notificarea, Partea care invoca aparitia evenimentului de forta majora va raspunde pentru toate prejudiciile ivite ca urmare a omisiunii notificarii cu privire la producerea/incetarea cazului de Forta majora.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment de forta majora nu inceteaza, fiecare Parte va avea dreptul sa notifice celeilalte Parti incetarea de plin drept a acestui Contract, fara ca vreuna din Parti sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

 1.   Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Partile vor depune toate eforturile pentru a solutiona pe cale amiabila, orice disputa decurgand din prezentul Contract aparuta intre client si Vanzator. In cazul in care acest lucru nu este posibil, litigiul va fi inaintat spre solutionare instantelor competente.

 1.   Frauda

Crearea de conturi multiple folosind astfel de adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Proprietarul site-ului iwipes.ro isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la: accesarea datelor Clientilor iwipes.ro, alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverelor iwipes.ro, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite conform prevederilor legale in vigoare.

 1.   Dispozitii finale

Nulitatea oricarei clauze a Termenilor si conditiilor, partiala sau integrala, nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze sau parti de clauze. In cazul in care anumite clauze ale Termenilor si conditiilor devin inoperante in intreg sau partial, sau in cazul in care un punct nu a fost inclus in Termeni si conditii, acestea nu vor afecta valabilitatea celorlalte clauze. Clauza inoperanta sau nementionata va fi inlocuita cu o clauza corespunzatoare care, in masura acceptabila legal, se apropie cel mai mult de ceea ce Partile contractante au intentionat sau, urmarind conceptia si exprimarea Termenilor si conditiilor, se obtine ceea ce se intentioneaza dupa avizarea despre clauza lipsa sau inoperanta.

Prevederile Termenilor si conditiilor se completeaza cu dispozitiile Codului civil precum si cu dispozitiile legislatiei in vigoare aplicabile raporturilor juridice dintre iwipes.ro si client.

Actualizat la data de 19.12.2019:  SC GREEN IDEAS GROUP MTC SRL – iwipes.ro.